Blog: The winner takes it all

Zomaar een maandagmiddag en ik probeer voor de zoveelste keer te leren klaverjassen. Wie dit spelletje ooit met mij gespeeld heeft, weet dat dit al langer een heet hangijzer is. Ik wil het wel kunnen, maar ik snap er niks van. Vandaag is helaas geen uitzondering en in tranen verlaat ik het strijdtoneel.

Natuurlijk is dat een beetje overdreven voor een verloren potje kaarten, en ik besluit alle ellende maar eens goed van me af te douchen. Terwijl de tranen in het doucheputje stromen, kijk ik vooruit naar wat er de komende dagen staat te gebeuren – de reden achter mijn kleine melt down…

Het is namelijk weer ‘scanweek’: na bijna een jaar behandelen en halverwege de immunotherapie, willen de oncologen weten hoe Jules ervoor staat in de strijd tegen de neuroblastoom. En in al die tijd hebben we dit hele circus zo vaak gedaan, dat je zou verwachten dat het steeds gemakkelijker wordt. Het tegenovergestelde lijkt echter waar; bij elke keer CT-scan, MIBG en MRI is de inzet hoger. We hebben inmiddels bijna al onze troeven gespeeld en het spel is bijna uit.

Straks loop ik voor de zoveelste keer met Jules op mijn arm de scanruimte in, leg ik mijn mannetje op de tafel en laat de radioloog en anesthesioloog hun werk doen. Nog een snelle kus voordat de beademing erin gaat en dat begint het lange wachten. Er is geen tussenweg, no ifs and buts voor deze uitslag. De inzet is mijn alles and the winner takes it all…

En terwijl de kids vrij onverstoorbaar door lijken te leven, duren de dagen en nachten lang, in ieder geval voor Rogier en mij. Eindelijk verlost het rinkelen van de telefoon ons uit de spanning: het is de oncoloog en de hoofdprijs is voor ons. We mogen verder met de immunotherapie en kunnen weer drie maanden opgelucht ademhalen: Jules is nog steeds schoon!

IMG_9649 IMG_9339


Louise, de moeder van Jules blogt vanuit Amerika regelmatig over de behandeling van Jules. De immunotherapie is halverwege en een nieuwe scan is nodig om te kijken hoe hij ervoor staat in de strijd tegen neuroblastoom. Goed nieuws; Jules is nog steeds schoon en mag verder met de immunotherapie!

 

Deel dit bericht:
facebooktwitter