Jules

foto6web_julesinklimrek

Jules is een lieve spring-in-het-veld van zes jaar en woont met zijn ouders en zussen Yasmin & Noa in Delft. In maart dit jaar ging Jules naar de dokter met een bult in zijn buik en het ondenkbare gebeurde: de bult bleek neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker. Een ogenschijnlijk gezond en gelukkig jongetje heeft een levensbedreigende ziekte. Het leven van het hele gezin staat van de ene op de andere dag volledig op zijn kop.

Behandeling slaat aan
Inmiddels heeft Jules zes chemokuren achter de rug. Het is een zwaar traject en Jules verblijft veel in het ziekenhuis voor behandelingen en het bestrijden van bijwerkingen. Na de eerste zware maanden volgt er goed nieuws in mei: de chemokuren slaan aan, en goed ook! De uitzaaiingen zijn op de scans niet meer te zien en de grote tumor in zijn buik is met de helft in omvang afgenomen. Het betekent nog geen garantie op succes en de behandeling wordt ook niet minder intensief, maar het is wel een belangrijke stap op weg naar genezing.

Vervolgtraject
Het vervolgtraject bestaat uit een hoge dosis chemokuur, een stamceltransplantatie en een serie bestralingen. De verwachting is dat dit traject nog ongeveer vier maanden zal duren, afhankelijk van eventuele complicaties. Als Jules deze behandelingen goed doorstaat, komt hij in aanmerking voor immunotherapie in het Children’s Hospital of Philadelphia, Amerika. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van neuroblastomen en kinderkanker. Deze ‘immunotherapie’ wordt momenteel alleen in Amerika aangeboden en duurt ongeveer een half jaar. De behandeling vergroot de overlevingskans van Jules aanzienlijk.

In de blogs van de moeder van Jules kun je lezen hoe het met Jules en zijn gezin gaat. Ook plaatsen we regelmatig updates in de nieuwscategorie van deze website en onze Facebookpagina.

gezin2web_helegezin_zw

Help jij onze superheld Jules in zijn strijd tegen kanker?
Super Jules zoekt Super Vrienden die hem willen steunen!

Wil je helpen maar weet je niet goed hoe, lees dan hier verder.

Deel dit bericht:
facebooktwitter