Een bericht uit het ziekenhuis: update Jules

Het is alweer enige dagen geleden sinds de laatste update over onze superheld. Aan de vele berichtjes die we ontvangen, is te zien dat leeft bij jullie allemaal en dat doet ons meer dan goed. Graag zouden we dan ook vaker nieuws over zijn herstel van de hoge dosis chemo en stamceltransplantatie willen melden.

Is het dan zo hectisch dat de dagen voorbij vliegen? Nee, dat nou ook weer niet. Druk is het wel, want Jules heeft veel zorg nodig. Vandaag zijn twee verpleegkundigen bijna de hele dag met hem bezig geweest. De waarde van de bloedplaatjes was 2 (normaal is 150-400) dus moest er vlug een transfusie in om het bloed beter te laten stollen. Desondanks had hij vanmiddag toch een vervelende bloeding en kwamen de oncoloog en kinderchirurg even naar de buik kijken. Gelukkig was er niets verdachts, dit kan er allemaal bij horen als nasleep van de chemo, die nu eenmaal ook de goede cellen vernietigt. Om het verloren bloed te compenseren, heeft hij er ook nog een zak rode bloedcellen bij gehad.

Al dat extra vocht gaat bovendien op plekken zitten waar het niet hoort, dus ons mannetje zwelt soms op als een ballon en daar krijgt hij het wel een beetje benauwd van. De monitor die zijn vitale functies gewaakt, tingelt er vrolijk op los. Tel daarbij op dat Jules in totaal 8 infuuspompen met voeding, pijnstilling, medicatie, antibiotica en toevoegingen heeft lopen en je snapt de dames en heren van de verpleging er zoet mee zijn.

Betekent dit dan dat hij niet goed herstelt? Nee, integendeel! De dokters zijn dik tevreden – het kost alleen tijd. “We moeten nog iets langer geduld hebben”, zei de oncoloog vandaag. Dus dat doen we dan maar. Jules kan in ieder geval af en toe weer uit bed en spelen met zijn mooie kadootjes. Zo komen we de lange ziekenhuisdagen wel door. En verder is het een kwestie van goed verzorgen, veel slapen enne… geduld dus!

update16oktober


Dit bericht verscheen eerder (16 oktober j.l.) op de Super Jules Facebookpagina.  

 

Deel dit bericht:
facebooktwitter